Barfotaskor

När jag springer gör jag det oftast på asfalt eller hårt packat grus. Jag gillar att mala kilometer efter kilometer i ett relativt högt och jämnt tempo. I år har jag bytt löparskor och springer för första gången med minimalistiska skor utan dämpning. Man har ju blivit intutad många gånger att fötterna behöver dämpning för att undvika skador, men jag har helt svängt om nu. Det ger en fantastisk känsla av frihet och man känner sig väldigt lätt i barfotaskor / minimalistiska skor med Zero Drop.

Då jag nästan uteslutande springer på asfalt har jag valt ett par Inov8 Bare-X Lite 150 som har en väldigt platt sula. Underlaget är ju väldigt pålitligt och man behöver inte förstärka greppet som kan behövas vid terränglöpning.

Springa lätt på främre delen av foten

I de här skorna känner man varenda litet gruskorn som ligger på vägen. Om man dämmer ner hälen först i löpsteget gör det faktiskt lite ont dessutom. Det gör att man behöver springa lättare på foten och utnyttja främre delen i mycket större utsträckning. Att springa i dessa skor smälter bra ihop med den energisnåla POSE löptekniken.