En gång har blivit två gånger – långlöpning igen!

Det finns ett uttryck som lyder ”En gång är ingen gång”, men det håller jag inte med om. En gång är en gång och bättre än inget. Jag avverkade ju första gången förra helgen och idag tog jag  min andra långrunda.

Det blev samma varv som förra gången eftersom jag på väg till jobbet sett att avfartsvägen förbi Holmsjön var färdigasfalterad. Förra helgen svor jag över de stora vassa stenarna som nästan skär igenom mina tunna sulor på barfotaskorna. Idag var det tillplattat och nylagd asfalt eller oljegrus eller vad det nu var. Betydligt bättre underlag för jämnt tempo i alla fall.

Sprang 5 minuter snabbare än förra helgen

 

Det gick mycket bättre den här löpturen än förra helgens, då jag fick slita ganska ont sista 6-7 km. Nu kunde jag ganska obehindrat löpa mig igenom hela sträckan på 23,75 km. I en träningsdagbok är väl tanken att man inte bara ska notera vad man gör utan också reflektera över saker som har med träningspasset att göra, både detaljer och övergripande.

Varför gick det bättre den här gången?

Även om det är högst ovetenskapligt så är min teori att följande saker bidrog till bättre genomfört löppass:

  • Höll tillbaka tempot i början
  • Åt rejält med mat till både frukost och lunch
  • Började fylla på med vatten redan efter 15 minuter
  • Drack små mängder fast tätare
  • Fyllde på med energi redan efter 5 km (Banan) och därefter vid 13 och 18 km
  • Mindset; jag vet ju att jag klarar hela sträckan!

Nu ska det bli gott med Kabanossgryta, pommes och lite glass och godis senare ikväll! YES! Gött!