Sprungit halvmara lätt och ledigt

Det går bra nu! Känns verkligen lätt med löpningen så här långt i år. Har trappat upp distanserna successivt och nu sprungit två halvmaror utan problem. Till helgen tänkte jag försöka mig på ett nytt personligt distansrekord. I slutet av förra året var det längsta jag mäktade med endast 26,9 km och då fick jag kämpa ganska mycket sista 5 km.

Jag var ändå ganska nöjd med den insatsen med tanke på att det var i början på juni som jag började springa 5-10 km. Men tanken på att lägga till ytterligare en halvmara lät tufft.

Årets första löppass hittills har gått över förväntan. Gjorde några smygpass borta i USA på en semesterresa till Florida i början på mars. Därefter var det tillbaka till skidåkningen i Sverige och löparskorna plockades fram igen i början på april. Gjorde några korta pass på 6 km och ökade sen på till 21 km.

Årets andra halvmaratondistans avklarad i eftermiddags. Håller inte nån superhög fart direkt, men målet är inte att springa fort utan långt och har insett att man måste hålla tillbaka ganska mycket för att energin ska räcka hela vägen. Första halvlånga passet lade jag mig på 5 min/km och på dagens pass testade jag ännu långsammare och klockade in på 5,20 min/km. På söndag tänkte jag slå mitt distansrekord från förra året…får se hur långt det blir, men vill gärna gå över 30K. Ska försöka hålla tillbaka farten ännu mer.